in

Nieuwe slimme mobiliteitsapp Pikaway komt naar Antwerpen

Lab Box, de start-up incubator van D’Ieteren Auto, stelt vandaag haar nieuwe app Pikaway voor. Deze Mobility as a Service (MaaS) app brengt haar gebruikers op een slimme, intermodale manier naar hun bestemming.

Lancering in Antwerpen

Antwerpen is de eerste Belgische stad die de positieve mobiliteitsimpact van Pikaway zal ervaren, op termijn volgt een uitbreiding naar de rest van het land. Om de nieuwe app te vieren, wordt een ‘Pikaway’ wedstrijd gelanceerd waarbij deelnemers kans maken op een week gratis mobiliteit.

Combinatie verschillende mobiliteitsaanbieders

Het unieke van de app schuilt in de combinatie van de routeplanner en boekings- en betalingsmogelijkheden op één platform. Dankzij de integratie van de verschillende mobiliteitsaanbieders – NMBS, De Lijn, Poppy (deelwagens en -scooters) en de taxi’s hebben reeds bevestigd; Velo, Mobit en Cloudbike zullen binnenkort volgen – kan de gebruiker telkens uit een brede waaier aan vervoersmodi kiezen.

De app geeft ook een inschatting van timing en budget, waardoor mensen hun route optimaal en naargelang hun persoonlijke voorkeuren kunnen plannen en uitvoeren.De toegang tot Pikaway voor het grote publiek wordt begin januari 2019 verwacht.

Ook B2B markt

Met Pikaway richt Lab Box zich eveneens op de B2B markt. Bedrijven zullen de app kunnen integreren in het mobiliteitspakket van hun werknemers en kunnen zo tegemoet komen aan hun veranderende mobiliteitsnoden.

Niet alleen voor hun dagelijkse verplaatsingen naar het werk, ook voor zakentrips zullen werknemers de app kunnen gebruiken. Met het B2B aanbod speelt Pikaway perfect in op het mobiliteitsbudget, dat wil inzetten op een duurzaam en slim woon-werkverkeer.

Early adopters & wedstrijd

Pikaway gaat volgende week, bij aanvang van de mobiliteitsweek, van start met een groep “early adopters”. Om de lancering van Pikaway te vieren, wordt ook een wedstrijd voor het grote publiek georganiseerd.

Wie zich snel inschrijft op de website van Pikaway en mensen kan aansporen hetzelfde te doen, maakt kans op een week gratis mobiliteit.

https://www.pikawayapp.com/

Wat denk jij ervan?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Reageer!