in

De nieuwe Mercedes GLE is gearriveerd

E-Active Body Control nu ook bij de GLE

De Mercedes GLE werd voorgesteld met een aantal vernieuwingen tegenover de vorige generatie.

Zo werd E-Active Body Control toegevoegd, een feature die tot nu toe voor de S-Klasse was weggelegd. Dit systeem suurt de ophanging voor elk wiel afzonderlijk. Dit zou in theorie de bestuurder moeten toestaan het rijgevoel van de wagen eindeloos te personaliseren.

Motorisatie

Bij zijn introductie is de GLE in eerste instantie met een nieuwe zes-in-lijn benzinemotor leverbaar. Andere motoren, waaronder diesels en een plug-in hybrid, volgen later.

Het eerste benzinemodel, de GLE 450 4MATIC, wordt aangedreven door een zescilindermotor met 48-volttechnologie. Deze levert 270 kW/367 pk vermogen en 500 Nm koppel, maar voor korte tijd zijn er 16 kW/22 pk en 250 Nm extra beschikbaar door de EQ Boost-functie.

Interieur: meer ruimte achterin

Een maatje meer: de nieuwe GLE heeft een aanzienlijk langere wielbasis dan zijn voorganger (2.995 mm, plus 80 mm). Dit zorgt voor veel meer bewegingsvrijheid voor de inzittenden, met name achterin.

En omdat de A-stijlen rechterop staan, zijn het ruimtegevoel en het instapcomfort voorin nogmaals verbeterd.

Technologie

E-active Body Control is een, volledig gekoppeld hydropneumatisch, actief onderstel op 48-voltbasis, voor het eerst in combinatie met de eveneens nieuw ontwikkelde luchtvering. Dit systeem zorgt ervoor dat de veer- en demperkrachten individueel kunnen worden geregeld bij elk wiel, wat knik- en duikbewegingen compenseert.

Door de actieve file-assistent, kan GLE een stilstaande rij auto’s vroegtijdig herkennen en de bestuurder actief ondersteunen in stop-and-go verkeer tot een snelheid van 60 km/h. Het helpt zelfs bij het vormen van een rijbaan voor de hulpdiensten.

Als er een aanrijding dreigt met een tegenligger bij het afslaan over een tegemoetkomende rijbaan, kan de GLE door de afslagfunctie worden afgeremd tot snelheden die gebruikelijk zijn bij zulke manoeuvres.

Wat denk jij ervan?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Reageer!