in

Nieuwe Mercedes-Benz GLE debuteert in oktober

In 1997 legde Mercedes-Benz de basis voor het premium SUV-segment met de introductie van de M-Klasse. Sinds 2015 draagt deze modelserie de naam GLE, waarmee zijn positie als SUV van de E‑Klasse wordt verduidelijkt.

De nieuwe Mercedes-Benz GLE zit boordevol innovaties. Het actieve onderstel ‘E-Active Body Control’ op 48-voltbasis is een wereldprimeur, terwijl er op het gebied van rijassistentiesystemen een stap voorwaarts wordt gezet met de actieve file-assistent.

Het interieur is ruimer, een derde zitrij is als optie leverbaar. Het infotainmentsysteem beschikt over grotere displays, een fullcolour head-up display en de MBUX-interieurassistent, die hand- en armbewegingen herkent en de bedieningsintenties ondersteunt.

De GLE beschikt bij zijn marktintroductie begin 2019 over een compleet nieuw motorengamma. De nieuwe 4MATIC zorgt voor dynamiek op de weg en stevige prestaties in het terrein. Later wordt een plug-in hybrid met bijzonder grote actieradius toegevoegd aan het modellengamma. De prijzen worden bij de verkoopstart bekendgemaakt, die tegen het einde van de herfst gaat plaatsvinden.

De nieuwe GLE beleeft zijn publieksdebuut tijdens de Mondial de l’Automobil in Paris (4 t/m 14 oktober 2018).

Wat denk jij ervan?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Reageer!