in

Opgefriste Kia Optima 2018

Kia Motors Europe heeft een reeks designupdates en nieuwe motoren geïntroduceerd voor zijn nieuwe Kia Optima.

Het model debuteert op het Internationale Autosalon van Genève 2018 en zal vanaf het derde kwartaal van 2018 in de Europese showrooms staan.

2 nieuwe motoren

Het Optima-gamma kan rekenen op twee nieuwe krachtbronnen: Kia’s gloednieuwe 1.6 CRDi-motor (diesel met directe common-railinjectie) uit de U3-familie en een 1.6 T-GDi-motor (turbobenzine met directe injectie).

Behalve zijn opgefriste koetswerk- en interieurdesign biedt de nieuwe Optima ook de nieuwste actieve-veiligheidssystemen en connectiviteitstechnologieën in de wagen.

Krachtbron: lage emissies dankzij lichte turbomotoren.

De Optima is voortaan verkrijgbaar met de volledig nieuwe dieselmotor uit de ‘U3’-familie, die werd ontworpen om verder te gaan dan de strengere beperkingen opgelegd door de nieuwe Euro 6d TEMP-normen.

1.6 CRDi-motor

De nieuwe 1.6 CRDi-motor uit de ‘U3’-familie beschikt over een directe common-railinjectie en vervangt de vroegere 1.7 CRDi-motor.

Ook gebruikt de nieuwe krachtbron een actieve emissiecontrole met SCR-katalysator (Selective Catalytic Reduction) om de uitstoot gevoelig terug te dringen.

De nieuwe motor genereert dan ook minder koolstofdioxide, roetdeeltjes en NOx. Hij levert 136 pk en een koppel van 320 Nm over een toerentalgebied van 2.000 tot 2.250 t/min.

1.6 T-GDi-motor

Eveneens nieuw in het gamma is de 180 pk sterke 1.6 T-GDi-motor, die voor het eerst leverbaar is in het Optima-gamma.

De lichte turbomotor geeft benzinekopers de keuze tussen de atmosferische 2.0 GDi-motor met 163 pk en de drukgevoede 2.0 T-GDi-motor met 245 pk, die ook de ultraperfomante Optima GT aandrijft.

De nieuwe 1.6 T-GDi met 180 pk wordt gekoppeld aan de vloeiend schakelende zeventrapstransmissie met dubbele koppeling, die bestuurders de mogelijkheid biedt om de schakelhendels aan het stuur te gebruiken.

Met de nieuwe rijmoduskeuzeschakelaar krijgen ze bovendien de keuze tussen de standen Eco, Comfort, Sport en Smart.

Opgewaardeerd koetswerk en interieur

De Kia-ontwerpers hebben een aantal wijzigingen doorgevoerd aan het koetswerkdesign van de Optima. Dat zijn onder meer een hertekende voorbumper, evenals led-achterlichten en een herwerkt design voor de kop- en mistkoplampen.

De berlinemodellen worden gekenmerkt door een herwerkte achterbumper. Het ‘tijgerneusradiatorrooster’ kreeg een nieuwe, glanzende chroomafwerking voor een meer geavanceerde en gespierde uitstraling.

En er wordt ook een nieuwe lakkleur verkrijgbaar, ‘Runway Red’, naast nieuwe designs voor de 16”, 17” en 18” lichtmetalen velgen van de Optima.

Binnenin beschikt het interieur over een nieuw ontworpen stuurwiel en een bekleding in gesatineerd chroom op de middenconsole, die zich over het dashboard uitstrekt.

Kopers kunnen hun interieur aankleden met stof of leder in de kleuren zwart, tweekleurig zwart en grijs of een nieuwe stoffen of lederen bekleding in de kleur bruin.

Bovendien beschikt de Optima over nieuwe sfeerverlichting rond het dashboard en de deuren, waardoor inzittenden de keuze krijgen tussen zes verschillende kleuren of verschillende kleuren kunnen toewijzen aan individuele rijmodi.

Standaard wordt het interieur ondergedompeld in een zachtgroene gloed in de Eco-modus en een rode tint in de Sport-modus. De Smart-modus vult het interieur met een zachtblauwe sfeerverlichting.

Apple Carplay / Android Auto en omgevingscamera

De nieuwe Optima is leverbaar met Kia’s nieuwste infotainmentsysteem met 7”- of 8”-aanraakscherm, navigatiesysteem en Kia Connected Services powered by TomTom®.

Het systeem is uitgerust met Apple CarPlay™ en Android Auto™ om een volledige smartphone-integratie mogelijk te maken. Android Auto™ is ontworpen voor Android-telefoons met besturingssysteem 5.0 (Lollipop) of hoger; Apple CarPlay™ werkt samen met de iPhone 5 of nieuwer.

In de middenconsole werd een draadloze smartphonelader voorzien, zodat gebruikers hun smartphones kunnen opladen tijdens het rijden.

Het infotainmentsysteem is gekoppeld aan de nieuwe Around View Monitor-camera’s (AVM) met hogere resolutie.

Dat systeem gebruikt camera’s vooraan, achteraan en aan de zijkant van de wagen om de bestuurder een 360°-beeld van zijn omgeving te geven, waardoor parkeermanoeuvres bij lage snelheden heel wat gemakkelijker worden.

De opgewaardeerde Optima-berline en Sportswagon worden vanaf Q3 2018 te koop in Europa

Wat denk jij ervan?

3 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Reageer!